Skip to content

Uggla Engineering Oy har förvärvat en majoritetsandel i Kompetenskonsult Sverige AB

Tre personer i säkerhetsutrustning går framför ett kraftverk.

Uggla Engineering Oy, som är en del av Barona, har förvärvat en majoritetsandel i det svenska projektledningsföretaget Kompetenskonsult Sverige AB och expanderar på den svenska marknaden

Uggla Engineering Oy, grundat 2022 och en del av företaget Barona, har förvärvat en majoritetsandel i Kompetenskonsult Sverige AB, en del av svenska Kompetenslaget Group. Kompetenskonsult är ett företag som fokuserar på projektledning, HSE-tjänster och teknisk konsultation inom basindustrier. För närvarande sysselsätter det cirka tjugo personer i olika projekt, främst i norra Sverige.

På grund av förvärvet kommer Uggla Engineering Oy, som specialiserar sig på projektledning och installationsövervakningstjänster, att bli majoritetsägare till Kompentenskonsult och namnet på Kompetenskonsult ändras till Uggla Engineering.

Andreas Haara, VD för Kompetenskonsult, kommer att fortsätta som företagets VD. Peter Strand, en av företagets huvudägare, kommer att fortsätta som medlem i företagets styrelse. Jussi Yli-Niemi, Senior Vice President för projektverksamheten på Barona, kommer att överta rollen som styrelseordförande.

Uggla Engineering och Kompetenskonsult, samt Barona kommer att stärka sitt tjänsteutbud på den svenska marknaden och söka stark tillväxt inom affärsområde teknik och installation.

”Vi har samarbetat nära med Kompetenskonsult under en tid nu. Vi har en gemensam ambition att bygga upp ett starkt internationellt nätverk av experter för att hjälpa våra kunder i olika industri- och energiproduktionsprojekt i de nordiska länderna och flera länder,” kommenterar Jussi Yli-Niemi, direktör för Barona.

Andreas Haara, VD för Kompetenskonsult, säger:
”Vi är verkligen glada över att vara en del av Uggla Engineering Oy och vad vi kommer att uppnå tillsammans i Sverige. Med deras internationella nätverk och vår lokala marknadskunskap är vi övertygade om att vi kan leverera ännu högre värde till våra kunder genom våra högkvalificerade och professionella konsulter. Vårt huvudfokus kommer fortfarande att vara att stödja basindustrin i norra Sverige med projektledare, HSE-resurser, ingenjörer och administrativa resurser, för att nämna några av de roller vi täcker. Vi hjälper våra kunder med både långsiktiga projekt och tillfälliga konsultbehov.”

Peter Strand, VD för Kompetenslaget, tillägger att:
”Utifrån industrins behov uppe i norra Sverige så är det viktigt att vi samverkar över gränserna. Samarbetet med Barona och Uggla Engineering har fungerat mycket bra under de senaste två åren och jag ser med tillförsikt på en expansion för bolaget under Baronas vingar.”

Johanna Mix, VD för Barona Sverige, är mycket nöjd med att Kompetenskonsult ansluter sig till Uggla Engineering:

”Kompetenskonsult med deras erfarenhet, kompetens och lokala marknadskunskap, är en utmärkt matchning med Barona-familjen. Möjligheterna är många på vår gemensamma väg till tillväxt, särskilt i norra Sverige.”


För ytterligare information:   

Andreas Haara  
VD, Kompetenskonsult 
 +46 702 31 04 13  
andreas.haara@kompetenskonsult.se  

Johanna Mix
VD, Barona Sweden
+46 720 77 21 13
johanna.mix@barona.se

Jussi Yli-Niemi  
Director, Project Business, Barona   
+358 40 7449 592
jussi.yli-niemi@barona.fi

Uggla Engineering är specialiserade på projektledning och installationsövervakning inom industri- och byggprojekt. Uggla Engineering är en del av Barona, ett serviceföretag grundat 1999, som är en av Finlands största arbetsgivare och ledande inom rekrytering och bemanning i Finland. Baronas omsättning 2022 var cirka 467 miljoner euro (pro forma). Barona verkar på över 30 orter i Finland och internationellt i 10 olika länder. 

Kompetenskonsult är ett konsultföretag med fokus på projektledning, HSE-tjänster och teknisk rådgivning inom basindustrin. Det sysselsätter idag ett tjugotal personer i olika projekt, med en omsättning på 20 miljoner kronor med huvudkontor i Skellefteå.

Pressmeddelande

Sök