Skip to content
Dekorativ bild av en ung person som spenderar sin fritid och åker skateboard.

INTERNATIONELL REKRYTERING

Hållbara alternativ för att möta lokal arbetskraftsbrist

Med hela världen som ditt kontor finns kort sagt gott om utrymme för stora beslut och vågade satsningar. Vi kan bli din partner och förse dig med internationella medarbetare eller exempelvis hitta de bästa lokala talangerna. Med rätt kompetens, djärvhet och verktyg utgör varken landsgränser eller kontinenter något hinder för att nå framgång. 

Vi har utvecklat förstklassiga digitala verktyg huvudsakligen för att göra den geografiska platsen sekundär i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen går snabbt och smidigt tack vare videointervjuer som är integrerade i vårt rekryteringsverktyg. Vi har kontor i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Estland och Spanien och vi känner således till den lokala arbetskulturen i varje land.

VARFÖR BARONA?

 1. Fördelarna med Baronas internationella rekrytering
  Med över tio års erfarenhet av internationell rekrytering främjar vi de nordiska företagens konkurrenskraft. Således skapar Barona hållbara alternativ för att möta lokala arbetskrafts- och kompetensbrister. Kort sagt; vi är en partner som fungerar smidigt på den internationella arbetsmarknaden.
 2. Global kunskap om arbetsmarknaden
  Vi känner till den internationella arbetsmarknaden och vår kulturella expertis är solid. Vi riktar sökningar till områden och likaså länder där branschexperter är tillgängliga. Kunskapen blir särskilt fragmenterad över geografiska områden och en stark kulturell förståelse är nyckeln till att anpassa faktorer till det nya jobbet och hemlandet
 3. Processkompetens säkerställer smidig rekrytering
  Vi har en beprövad process som gör att vi kan hitta rätt talanger och vidare effektivisera hela rekryteringsprocessen, vilket gör att både anställd och arbetsgivare kan fokusera på jobbet och deras kärnverksamhet. Vi erbjuder även en omfattande omlokaliseringstjänst.
 4. Transparens, hög kvalitet och pålitlighet
  Vi har ett noggrant utvalt och pålitligt internationellt partnernätverk och kan I själva verket på så vis stödja vår lokala verksamhet. Vi har åtagit oss att följa reglerna i den internationella rekryteringsprocess som krävs för myndighet i branschen och alltid säkerställa vårt etiska beteende. Vår processdokumentation och implementering är transparent och dessutom hållbar.
 5. Vad säger våra kunder?Nedåtpekande finger
  Nedan hittar du ett par av våra Samarbetspartners. Du kan även läsa flera av våra partners erfarenheter med Barona på vår sida för samarbeten.
Dekorativ bild av en ung man som gör tricks med en cykel.

Kontakta oss

Andreas Wiesel
Andreas Wiesel Business Development Director
+46 70 787 98 02
Johan Rinaldo
Johan Rinaldo Client & Solutions Manager
+46734-22 88 14

Vill du bli kontaktad?

EXEMPEL

 1. Krävande individuella rekryteringar
  När du behöver ny expertis som inte är tillgänglig lokalt. Vi kan hjälpa dig att identifiera dina attraktivitetsfaktorer och din kunskapsprofil, som i synnerhet kommer att leda processen för den internationella rekryteringen till rätt område och arbeta tillsammans för att hitta rätt talang till din verksamhet.
 2. Säkerställa tillväxt när antalet sökande lokalt minskar
  Att hitta talang på den lokala marknaden är ingen självklarhet. Att hitta kunskap enbart garanterar inte framgång, man måste också känna till motivation och kulturella faktorer när man väljer ursprungsland
 3. Långsiktig förberedelse för framtida tillväxt
  När tillväxten fortsätter är det nödvändigt att förbereda sig för att rekrytera experter utanför Sverige. Kontrollerad mottagning av internationella faktorer kräver framsyn och mod att se bortom – till framtida behov. Dessutom är det en bra idé att schemalägga nya rekryteringar för bästa integration och orientering.
Illustrationsfoto - sommartid i Finland. Båt flyter på den finska sjön, nära skogen

VILL DU VETA MER?

På vår internationella sida ”baronanordic.com” hittar du exempel från både jobbsökande och organisationer som har erfarenhet av relocation och internationell rekrytering. Ta del av all information här👇🏼

Sök