Skip to content
Dekorativ bild av en jobbintervju med två personer som intervjuar varandra i ett förhandlingsrum.

ARBETSINTERVJU

Värdefulla tips för en lyckad intervju

Välkommen till vår sida om arbetsintervjuer! Att förbereda sig inför en arbetsintervju är avgörande för att maximera dina chanser att få det eftertraktade jobbet.

Här på Barona.se erbjuder vi värdefulla tips som är anpassade efter arbetsmarknaden och standarderna. Vi vill se till att du är väl rustad inför din kommande intervju och kan ge det bästa intrycket möjligt. För att hjälpa dig på vägen har vi samlat några viktiga tips som du bör ha i åtanke inför din nästa arbetsintervju 👇🏼 

7 STEG ATT FÖLJA

  1. Forskning om företaget: Se till att du har grundläggande kunskap om företaget du ska intervjua hos. Ta reda på deras verksamhet, värderingar och senaste framgångar. Detta visar att du är engagerad och intresserad.
  2. Förbered svar på vanliga frågor: Gå igenom vanliga frågor som arbetsgivare ofta ställer och förbered svar på dem. Var beredd att diskutera dina styrkor, tidigare erfarenheter och hur du hanterar utmaningar.
  3. Visa upp din motivation: Framhäv din entusiasm och motivation för jobbet. Förklara varför du är intresserad av rollen och hur du kan bidra till företaget. Arbetsgivare söker ofta kandidater som är passionerade och har en genuin vilja att utvecklas.
  4. Kommunikation och kroppsspråk: Var tydlig och koncis i dina svar. Var noga med att lyssna noggrant på intervjuarens frågor innan du svarar. Ha ett positivt kroppsspråk, ge ögonkontakt och visa självförtroende.
  5. Förbered frågor att ställa: Förbered frågor att ställa till intervjuaren. Det visar att du är engagerad och intresserad av rollen. Frågor om företagets kultur, utvecklingsmöjligheter och teamarbete kan vara bra att ha i åtanke.
  6. Klädsel och presentation: Klä dig passande för företagets kultur och bransch. Det är alltid bättre att vara något överklädd än underklädd. Var noga med att vara prydlig och professionell i din presentation.
  7. Följ upp efter intervjun: Skicka ett tackbrev eller e-post till intervjuaren för att visa din uppskattning och fortsatt intresse. Det kan också vara en chans att påminna dem om dina styrkor och hur du kan bidra till företaget.
Dekorativ bild av en man som håller i en basketboll, omringad av träd och blå himmel.

Lediga jobb

Vi har flera lediga tjänster inom olika branscher. Kolla in vår sida med lediga jobb för att se alla lediga tjänster!

Sök