Skip to content
Dekorativ bild av en person som använder sin mobiltelefon.

VANLIGA FRÅGOR OM ATT SÖKA JOBB

Vad undrar du?

Välkommen till vår sida för jobbsökande! Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får från personer som är intresserade av att arbeta med oss. Vår målsättning är att göra din jobbsökningsprocess så enkel och transparent som möjligt. Oavsett om du undrar över hur du bäst förbereder ditt CV, vad du kan förvänta dig under en intervju, eller hur du kan uppdatera din ansökan, har vi svaren för dig.

Vi förstår att jobbsökning kan vara en utmanande process, fylld med frågor och osäkerhet. Därför vill vi ge dig all information du behöver för att känna dig trygg och informerad genom varje steg i din ansökningsprocess. Nedan hittar du svar på allt från hur och när du ska lämna ut referenser, till hur du registrerar ett konto hos oss för att söka jobb. Vi täcker även frågor kring arbetslivserfarenhet, hur du hanterar din profil på våra sidor, och vad du kan göra om du inte fått återkoppling på en ansökan.

Vårt mål är att stödja dig i din karriärutveckling och hjälpa dig att hitta din nästa möjlighet. Om du har ytterligare frågor som inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss direkt. Vi är här för att hjälpa dig att lyckas i din jobbsökning och ser fram emot att möjliggöra din nästa karriärsteg.

Ritat sambandstecken
Dekorativ bild som föreställer två män i ett handslag under en arbetsintervju.

Vi rekommenderar att du följer vår guide för att skriva ett personligt brev. Den är framtagen av rekryterare och hjälper dig skapa ett personligt brev som är relevant i rekryteringsprocessen.

Antalet jobb du bör söka varierar beroende på din bransch och den aktuella arbetsmarknaden. Det är viktigt att fokusera på kvalitet framför kvantitet. Se till att anpassa ditt CV och personliga brev för varje ansökan för att öka dina chanser till framgång.

Arbetsförmedlingen meddelar: ”När du söker arbete kan du få hjälp och stöd av arbetsförmedlingen beroende på vad du behöver. Om du ansöker om eller har ersättning under tiden du är inskriven på Arbetsförmedlingen ska du aktivt söka jobb. Du behöver också följa den planering som vi kommer överens om.”
Vi på Barona ber dig kontrollera dina frågor gällande Arbetsförmedlingen med en kontaktperson eller via deras hemsida här. Du är välkommen att söka alla våra jobb oavsett om du har kontakt med arbetsförmedlingen eller inte. Lycka till!

Varje bransch har sina specifika intervjufrågor om arbetsuppgifter och erfarenheter. Förbered dig genom att läsa på om företager, branschen och arbetsuppgifterna som tjänsten innebär. Det finns såklart generella frågor som ofta dyker upp på en arbetsintervju Nedåtpekande finger

Några vanliga intervjufrågor inkluderar ”Berätta om dig själv”, ”Varför sökte du den här tjänsten?”, och ”Vilka är dina styrkor och svagheter?”. Förbered konkreta exempel som visar dina färdigheter och erfarenheter. Läs mer på vår sida för arbetsintervju.

Efterfrågan på jobb varierar beroende på bransch och region. Teknik, vård, och utbildning är ofta områden med hög efterfrågan. Besök Arbetsförmedlingens webbplats för aktuell information.

Hur många av dina anställningar du bör ha med beror på hur långt i karriären du har kommit. Om du inte har så många tidigare erfarenheter kan det vara bra att ha med alla tidigare jobb för att visa att du har haft en anställning tidigare, vilket visar på ansvar och ambition. Om du däremot har kommit längre i karriären och hunnit samla på dig arbetslivserfarenhet som är relevant för den sökta tjänsten, kan du ta bort eventuella mindre relevanta erfarenheter såsom sommarjobb och liknande.

Fler frågor? Kontakta oss👇🏼

Elin Nilsson
Elin Nilsson Recruiter & Consultant Manager / Kundservicelösningar
+4672 511 21 20
Katja Löfström
Katja Löfström Client & Solutions Manager, Social and Healthcare Services
+46 70 731 70 57
Agnes Hildén
Agnes Hildén Tech Recruiter
+46 72 078 02 30

Sök