Skip to content

NY PÅ ARBETSMARKNADEN

Checklista för en framgångsrik jobbintervju👇🏼

Välkommen till vår sida om jobbintervjuer för nybörjare på arbetsmarknaden! Att gå på sin första jobbintervju kan vara spännande och utmanande. För att hjälpa dig att förbereda dig på bästa sätt och öka dina chanser att få ditt första jobb har vi sammanställt en checklista med värdefulla tips.

  1. Forskning om företaget: Ta reda på så mycket du kan om företaget innan intervjun. Läs om deras verksamhet, värderingar och mål. Detta visar att du är engagerad och intresserad av att bli en del av deras team.
  2. Skapa en imponerande CV: Se till att din CV är välstrukturerad och tydlig. Betona relevant utbildning, praktik och färdigheter som kan vara till nytta för den specifika rollen du söker.
  3. Öva på vanliga frågor: Gå igenom vanliga intervjufrågor och öva på att svara på dem. Förbered korta och konkreta svar som betonar dina styrkor, motivation och tidigare erfarenheter.
  4. Klä dig lämpligt: Välj kläder som är passande för arbetsplatsen och branschen. Det är alltid bättre att vara något överklädd än underklädd. Klä dig professionellt och prydligt för att ge ett gott första intryck.
  5. Visa entusiasm och motivation: Var tydlig med din entusiasm för att få jobbet. Framhäv din motivation och förklara varför du är intresserad av rollen och hur du kan bidra till företaget.
  6. Var beredd att ställa frågor: Förbered frågor att ställa till intervjuaren. Frågor om arbetsuppgifter, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter visar att du är engagerad och intresserad av att lära dig mer om företaget.
  7. Var medveten om din kroppsspråk: Ha en upprätt hållning, ge ögonkontakt och var medveten om ditt kroppsspråk under intervjun. Visa självförtroende och entusiasm genom ditt nonverbala beteende.
  8. Följ upp efter intervjun: Skicka ett tackbrev eller tackmejl till intervjuaren efteråt för att visa din uppskattning och fortsatt intresse. Det kan också vara en chans att påminna dem om dina styrkor och hur du kan bidra till företaget.

Genom att använda dessa tips och genom att vara dig själv kan du gå in i din första jobbintervju med självförtroende och öka dina chanser att få det efterlängtade första jobbet!

HUR SKRIVER MAN ETT CV?

VAD ÄR ETT BRA PERSONLIGT BREV?

Lediga jobb

Vi har flera lediga tjänster inom olika branscher. Kolla in vår sida med lediga tjänster för att se alla lediga jobb!

Sök