Skip to content
Illustration image.

OM BARONA

Våra rötter finns inom bemanningsbranschen, men numera är vi ett företag med ett brett utbud av HR-tjänster och allt som hjälper våra kunder att växa. Över 30 000 personer får jobb genom oss varje år. Vi har kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Spanien, Polen och Slovakien och verkar i Östeuropa och Filippinerna.

På Barona är vi glada att kunna erbjuda en lösning på utmaningarna som företag i de nordiska länderna står inför. På grund av förändringar i demografin där färre personer är i arbetsför ålder behöver många företag hjälp med att hitta de kompetenta medarbetarna de behöver för att växa och blomstra. Det är där vi kommer in. Vi kan koppla samman företag med talangfulla människor över hela världen genom att erbjuda internationell rekrytering och flyttjänster. Detta hjälper inte bara företag att hantera bristen på talanger, utan det hjälper även människor över hela världen att förändra sina liv. För internationella arbetssökande öppnar vi dörrarna till Norden, som rankas som en av världens bästa platser att leva och arbeta på.

Vi tror på kraften av mångfald och inkludering och är stolta över att ge alla en chans att lyckas. Genom att vara öppna för nya idéer och arbeta tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för företag och utländska arbetstagare i Norden.

Våra värderingar

Baronas kärnvärden är en del av vårt DNA:

Ansvar

Tillsammans kommer vi att främja en likvärdig och etisk arbetsmiljö. Vi uppmuntrar till transparenta verksamheter som stöder mångfald och respekterar skillnader. Alla förtjänar att hitta sin plats i arbetslivet. Vi tar oss an även komplicerade frågor när det behövs och utvecklar våra processer. Vi uppmuntrar alla att agera ansvarsfullt – att gå den extra milen och hjälpa någon annan. Barona-anställda är kända för sin förmåga att ta ansvar i arbetslivet.

Frihet

Vi ger människor friheten att vara exakt vem de är och möjligheten att arbeta på det sätt de anser lämpligt, så länge de respekterar de principer vi har satt tillsammans. Hos oss behöver du inte dölja resten av ditt liv, varken din religion, dina hobbyer eller vem du älskar. Vi tror på människor och ett arbetsliv som fungerar för dem.

Mod

Vi uppmuntrar till experiment och att ta tag i uppgifter utan att vara rädda för misstag. Vi föredrar att vara pionjärer istället för att följa efter. Vi sätter ambitiösa mål och skapar ett lyckligare och rättvisare arbetsliv genom dem. Vi respekterar dem som tar ansvar och kommer med kreativa nya idéer på egen initiativ genom att utnyttja sina styrkor.

Samarbete

Vi skapar ett lyckligare arbetsliv genom att samarbeta. Vi delar vår kompetens och expertis med våra kollegor, anställda och kunder. Vi respekterar varandras åsikter och strävar efter att hitta lösningar tillsammans. Vi gör det arbete vi har gjort tillsammans synligt och tackar och firar framgångar.

Vad är vårt ansvar?

Vi lägger stor vikt vid att följa med i vår samtid och utvecklas tillsammans med vår omgivning. För oss är en hållbar organisation öppensinnade, inkluderande och innovativa människor, och det är det vi arbetar mest med!

Dekorativ bild av två vårdpersonal som sitter vid ett bord och pratar med varandra.
En glad kvinna står med ena handen lutad mot en vit receptionsdisk. Hon har på sig en grå cardigan, en svart t-shirt och blå jeans. Bakom henne finns en inomhusplantering med frodiga gröna blad. Hon har solglasögon uppsatta på huvudet och bär ett brett leende.

Vad våra medarbetare säger

”Jag trivs på Barona för att det finns oändliga möjligheter för utveckling då vi arbetar för många olika uppdragsgivare. Det skapar en spännande vardag med varierande uppgifter där ingen dag är den andra lik.

Det är en fantastisk känsla att komma innanför dörren till kontoret. Det är högt i tak, en sund anda och vi är nyfikna på att lära av varandra. Det är en trygg arbetsplats där alla får vara som man vill och blir accepterad precis som man är.

Jag har fantastiska ledare som är engagerande och verkligen bryr sig om alla medarbetare. Kundservice är ett otroligt roligt yrke som jag skulle rekommendera alla!”

Linda Gustafsson, Customer Experience Specialist

Baronas historia

Barona grundades i Helsingfors, Finland, år 1999. Historien började med en idé som två studenter hade den sommaren på en byggarbetsplats. Vid den tiden blomstrade byggbranschen och det fanns stor efterfrågan på kvalificerade arbetstagare. Detta gav Markus Oksa och Mikko Leppänen idén att använda sitt omfattande nätverk av skickliga arbetstagare för att hjälpa företag att hitta talangfulla anställda. Så föddes Barona.

Det första anställda på det nya företaget eskorterades personligen av Markus Oksa till sin arbetsplats med buss. Under de första åren hade företaget kontor i studentbostäder och i ett garage. Företagets första stora investering var en faxmaskin, toppen av telekommunikationsteknologi på den tiden. Vi har kommit långt sedan de tidiga dagarna. Idag betjänar vi våra kunder inom elva olika branscher och våra tjänster täcker ett brett spektrum av behov, från rekrytering till outsourcing och lagerhållning. Vi ser tillväxtmöjligheter och allt mer globala lösningar när vi tänker på hur nästa kapitel i vår resa kommer att skrivas.

Vi är stolta över våra finska rötter och kommer att fortsätta att dra nytta av dem samtidigt som vi tar våra lösningar till en bredare marknad.

Image and logo of Bravedo. Barona is a part of Bravedo.

Vi är en del av något större

Barona är en del av Bravedo, en supergrupp med över 30 teknik- och tjänsteföretag som är verksamma i 11 länder.

Sök