Här skapas framtidens arbetsliv

Vi är banbrytande och framtidsorienterade. Vi är experter och problemlösare som hjälper företag och organisationer med kompetensförsörjning. Vi skräddarsyr moderna lösningar baserade på egenutvecklade digitala plattformar och ny teknik. På så sätt hjälper vi människor och företag att utvecklas och växa.
Vi skapar framtiden tillsammans med våra kunder och kandidater.

Barona Group är ett internationellt företag med kontor i Finland, Norge, Danmark, Polen, Spanien, Ryssland och Estland. I Sverige har vi kontor i Stockholm och Göteborg, men levererar lösningar inom kompetensförsörjning över hela landet. Genom nya och kreativa metoder hittar vi rätt medarbetare med rätt profil för våra kunders behov. Vi erbjuder våra kunder ett visionärt och framtidsanpassat partnerskap och våra medarbetare spännande möjligheter i alla skeden av karriären.

En föränderlig värld kräver rätt attityd

Den snabba utvecklingen inom digitalisering, artificiell intelligens och robotteknik kommer förändra våra jobb och sättet vi arbetar på idag. Varje dag ser vi nya innovationer födas, som river upp det gamla till förmån för det nya. I en föränderlig värld blir rätt attityd och förmåga avgörande för att hålla jämna steg med konkurrenterna. Vår inställning är grundad i vårt nordiska arv. Signifikant för alla inom Barona är att vi inte räds hårt arbete och tar oss an nya utmaningar på ett kreativt sätt genom att dra nytta av den senaste tekniken.

VÅR HISTORIA

Barona bildades 1999 i Helsingfors, Finland. Allt började med en idé som två studenter från Oulu, Finland fick den sommaren då de jobbade på ett bygge. På den tiden blomstrade byggnadsindustrin och det rådde stor brist på kvalificerad arbetskraft. Detta gav Markus Oksa och Mikko Leppänen idén att använda sina omfattande nätverk med utbildad arbetskraft för att hjälpa företag som sökte kvalificerade medarbetare. Där och då föddes Barona.

Den första personen som anställdes i företaget eskorterades personligen med buss till sin arbetsplats av Markus Oksa själv. Under de första inledande åren inrättade företaget kontor i studentbostäder och garage. Den första stora investeringen var en fax, mycket har hänt med teknikutvecklingen sedan dess.

Mycket har även hänt med företaget sedan 1999. Idag har vi kunder i tio olika branscher och våra tjänster täcker ett brett spektrum av olika personalbehov från rekrytering till långtgående outsourcing-lösningar. Vår digitala avdelning har banat väg för flera innovationer som gör det enklare att både söka och att utföra jobb.

När vi blickar framåt ser vi växande möjligheter och ett större fokus på internationella lösningar. Vi är stolta över vårt moderbolags finska rötter och kommer fortsätta att ta kraft från dem när vi introducerar våra bemannings- och rekryteringslösningar för en bredare marknad.

Kontakt